goede deals

Zijn er nog goede deals in 2022?

Wat is een goede deal?

Een vraag die we vaak krijgen is of er nog goede deals zijn in de huidige markt en wat dan een goede deal is. Om dit te kunnen beantwoorden moeten we een aantal dingen in ogenschouw nemen.

Strategie en doelen

Of iets een goede deal is hangt namelijk ook af van welke strategie bij jou en jouw doelen past. Wil je namelijk hands-off en heel passief investeren met laag risico en een hele lange termijn visie of wil je liever snel groeien en is jouw risicobereidheid groter. In het laatste geval neem je geen genoegen met lage rendementen. Los van dit zijn de huidige en toekomstige marktcondities van groot belang. 

Status huidige vastgoedmarkt

De huidige vastgoedmarkt is oververhit, prijzen zijn de laatste jaren enorm gestegen en rendementen staan onder druk. Daarnaast is onzekerheid over het overheidsbeleid voor beleggingsvastgoed een probleem. De overheid blijft maar nieuwe wetten en regelgeving invoeren die de woningmarkt niet gaan helpen.

Waar lagen kansen voorheen?

Waar voorheen een appartement via funda gekocht kon worden voor verhuur met een prima rendement moet de laatste jaren wat meer werk gedaan worden om een goed rendement te kunnen maken. In de jaren na het dieptepunt van de kredietcrisis waren de prijzen veel lager en waren er veel kansen over de gehele breedte van de markt, toen bestond er echter ook angst en twijfel. Voor de beginnende belegger was het eenvoudig om gewone recht toe recht aan appartementen en eengezinswoningen aan te kopen en te verhuren. 

Waar liggen kansen in 2022

De vraag naar woonruimte is nog steeds ontzettend hoog en dit zal voorlopig niet veranderen. Daarnaast zorgt de instroom van migranten voor een enorm te kort aan woonruimte. De volgende trends en kansen doen zich voor: 

  • Kleinere woonruimten voor eenpersoonshuishoudens.
  • Transformeren van bedrijfspanden en winkels naar woonruimte. 
  • Opknappen van leegstaand vastgoed.

Zijn er nog goede deals? 

Nu liggen de deals niet meer voor het oprapen, maar laat je niet afschrikken. Er zijn ook in 2022 nog kansen genoeg. Op funda wordt bijvoorbeeld 80% van alle panden verkocht boven de vraagprijs, dat betekent ook dat 20% niet boven de vraagprijs verkocht wordt. 

Hoe kom je aan een goede deal? 

Het belangrijkste aspect voor het vinden van goede deals is een goed netwerk. Binnen vrijheid vastgoed beschikken we over een groot netwerk aan dealsourcers en beleggers die zorgen voor aanbod wat buiten de reguliere markt valt. Dit kan om verschillende redenen zijn: 

  • panden in slechte staat
  • panden in verhuurde staat
  • panden op een slechte locatie voor gezinnen
  • transformatieobjecten 

Wie verkoopt een goede deal?

De mensen die goede deals verkopen zijn mensen die met een probleem zitten wat een belegger op kan lossen of het zijn beleggers die objecten door willen verkopen. Hierbij kan je denken aan objecten die op de gewone markt niet goed verkocht worden doordat er iets mis mee is of mensen die in financiele problemen zitten of om andere redenen snel van hun object af moeten.

Snel schakelen en win win

Het voordeel voor vastgoed verkopen aan een belegger is dat het vaak snel geregeld is en zonder allerlei voorbehouden en onzekerheden. Een goede deal is in onze ogen dan ook een win-win deal voor zowel koper als verkoper. Zo kom je als koper aan beter aanbod en heb je als verkoper geen onzekerheid.

Conclusie

Concluderend kunnen we zeggen dat het zeker lastiger is geworden dan een aantal jaren geleden maar er zijn nog steeds goede deals te vinden en dit zal ook altijd zo blijven. Door een onzeker overheidsbeleid is het echter wel belangrijker dan ooit om het juiste vastgoed te kopen om zo verzekerd te blijven van rendement op jouw investering. Daarnaast blijft vastgoed een van de beste manieren om jouw vermogen te beschermen tegen inflatie en een keer moet je beginnen en in de markt zitten is belangrijker dan de markt proberen te timen.

Scroll naar boven